لوگو لایم لانژ

مزوتراپی | کاربردها، تعداد جلسات و قیمت

تعریف مزوتراپی

مزوتراپی یکی از روش‌های غیرتهاجمی زیبایی و همچنین درمانی پوستی است که از طریق تزریق انجام می شود.  در این روش مواد مورد نیاز پوست به همراه داروهای درمانی به زیر پوست تزریق می‌شود. این مواد با توجه به نیاز شما تعیین می‌شوند. مواردی همچون ویتامین‌ها و آنزیم‌ها، داروها و هورمون‌ها و حتی عصاره‌های گیاهی از جمله مواردی هستند که در طی مزوتراپی به صورت موضعی به درون پوست تزریق می‌شوند.

مزوتراپی صورت

چرا به مزوتراپی درمان لایه میانی پوست می گویند؟

مزوتراپی از دو بخش «مزو» و «تراپی» تشکیل شده است. در زبان لاتین مزو (Meso)  به معنی «میانی» بوده و تراپی (Therapy) هم به معنی درمان است. لذا در مزوتراپی لایه‌ی میانی پوست تحت درمان قرار می گیرد و به همین نام نیز خوانده می شود.

منظور از لایه میانی پوست چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، پوست از سه لایه اپی‌درم (روپوست)، درم و هیپودرم تشکیل شده است:

  • اِپیدرم (Epidermis) یا روپوست به همراه لایه شاخی لایهٔ بیرونی پوست همراه با درم تشکیل پوست بدن را می‌دهند. همچنین دارای بافت پوششی سنگفرشی است. اپیدرم مرزبندی اصلی در سطح بدن است و آن‌را در برابر محیط ایمن می‌کند. سلول‌های اصلی اپیدرم کراتینوسیت‌ها هستند. در انسان، نازک‌ترین لایه اپیدرم در پلک‌ها (۰/۱ میلی‌متر) و ضخیم‌ترین آن در کف دست‌ها و پاها (۱/۵ میلی‌متر) است.
  • دِرم یا دِرمیس (Dermis) در کالبدشناسی به لایه‌ای از پوست گفته می‌شود که زیر اپیدرم قرار دارد. درم بین روپوست و زیرپوست (هیپودرم، بافت همبند زیر پوست) بوده و فولیکول‌های مو، گیرنده‌های حسی پوست، غدد عرق، فولیکول مو، غدد سباسه، غدد آپوکرین، عروق خونی و لنفی همه در درم هستند.

    درم حاوی رشته‌های پروتئینی کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید است. این رشته‌های پروتئینی باعث سفتی، حفظ رطوبت و انعطاف پذیری پوست می‌شوند. وقتی سن ما زیاد می‌شود، مقدار این رشته‌ها کم شده و در نتیجه پوست شل، کدر و خشک می‌شود.

  • هیپودرم لایه زیر پوستی است که در زیر درم قرار دارد. تا حد زیادی از چربی تشکیل شده است. پشتیبانی ساختاری اصلی پوست را فراهم می کند و همچنین بدن را در برابر سرما عایق می کند و به جذب ضربه کمک می کند . با عروق خونی و اعصاب در هم آمیخته است. این لایه وظیفه دارد که درم را به ساختارهای زیرین (عضلات) متصل کند.

با توجه به موارد گفته شده متوجه شدیم که مزوتراپی روشی برای تغییرات در درم می باشد، در حالت عادی روپوست یا اپی‌درم به طور کامل روی پوست را می‌پوشاند و به ندرت چیزی از آن عبور می‌کند. مثلاً در بین عناصر طبیعی، تنها جیوه (که یک فلز بسیار سمی است) قدرت عبور از اپی‌درم را دارد. پس داروهای موضعی خیلی سخت می‌توانند به اپی‌درم نفوذ کرده و به لایه‌ی میانی (درم) برسند.

به همین منظور در مزوتراپی از تزریق استفاده می شود. البته روش‌های بدون سوزن (Needle Free) هم برای مزوتراپی موجود هستند که سازوکار دیگری دارند. ولی به صورت رایج برای مزوتراپی از سوزن‌های بسیار نازک و کوتاهی استفاده می‌شود.

برای مثال ماینوکسیدیل که برای درمان ریزش مو استفاده می شود یک داروی موضعی است اما نتایج تزریق مستقیم آن به درم در مزوتراپی مو بسیار موثر تر بوده است.

لایه های پوست

مزوتراپی یک روش سنتی یا مدرن !!؟

این روش درمانی در پزشکی مدرن یک روش با سابقه محسوب می شود. اولین بار در قرن ۱۲ میلادی توسط کشور فرانسه صورت گرفت. در آن سال‌ها آمبروز پاره (پزشک دربار فرانسه) با استفاده از سوزن، سوراخ‌هایی روی پوست ایجاد می‌کرد و داروهای گیاهی را روی سوراخ‌ها می‌ریخت تا بهتر جذب پوست شوند.

مزوتراپی به شکل امروزی و مدرن توسط پزشک فرانسوی دیگری در سال ۱۹۵۲ معرفی شد. دکتر میچل پیستور برای درمان بیماری آسم تزریق وریدی دارویی به نام پروکائین را تجویز می‌کرد. وی بعد از مدتی دید که ریزش موی برخی بیماران بهبود یافته است. دکتر پیستور برای درمان ریزش موی برخی از بیماران، پروکائین را به صورت زیر پوستی تزریق می‌کرد. وی نهایتاً در سال ۱۹۷۶ نام روش ابداعی خود را مزوتراپی گذاشت.

در حال حاضر مزوتراپی یکی از روش‌های درمانی و جوانسازی مشهور در جهان و به ویژه اروپا می باشد. اما در کشورهایی مثل انگلیس یا آمریکا به اندازه‌ی فرانسه طرفدار ندارد ولی شناخته شده است. در کشور عزیزمان ایران نیز طی چند سال اخیر، محبوبیت مزوتراپی به شدت افزایش پیدا کرده است.

موارد استفاده و کاردبردهای مزوتراپی

رفته رفته و با گذشت زمان ترکیب ها و محلول های تزریقی که با عنوان کوکتل مزوتراپی شناخته می شوند بهبود یافته و باعث شده کاربرد مزوتراپی در زمینه های مختلف گسترش یابد.امروزه برای مزوتراپی از دستگاه نیمه‌اتوماتیکی استفاده می‌کنیم که مزوگان نام دارد. درواقع در تمامی کاربردهای مزوتراپی هدف تقویت و بهبود فعالیت سلول ها با استفاده از وارد کردن مواد مفید در آن بخش است.

برخی از کاربردهای این روش شامل موارد زیر است:

  • بر طرف کردن تیرگی دور چشم ها
  • رفع پف ایجاد شده دور چشم و افتادگی پلک ها
  • تقویت موها و درمان ریزش آنها
  • درمان ترک خوردگی پوست در اثر حاملگی (استریا)
  • درمان لک های بارداری، لک صورت و ملاسما
  • بر طرف کردن افتادگی پوست اندام ها و صورت
  • درمان چاقی موضعی اندام ها، صورت و بدن
  • انجام لیفتینگ (کشیدن پوست صورت)
  • درمان افتادگی صورت
  • رفع غبغب زیر گردن و چانه

به شکل تخصصی موارد زیر که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند توضیح دادا شده است.

برطرف کردن تیرگی دور چشم ها

تیرگی دور چشم که زیر پلک پایین ایجاد می‌شود، هم در خانم‌ها و هم در آقایان شایع است. گاهی این سیاهی با پف زیر چشم نیز همراه است. عوامل مختلفی باعث این حالت می‌شود که بعضی از آن‌ها شامل خستگی بدن، خستگی چشم، آلرژی، کمبود آب بدن، افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و ژنتیک است.
یک کوکتل مناسب و معتبر که دارای ترکیبات اسید هیالورونیک، کافئین، سیلیس آلی، ویتامین ث، استیل تتراپپتید-5 و هگزاپپتید-10 باشد، میتواند پف زیر چشم، سیاهی دور چشم، چین و چروک‌های اطراف چشم و آبرسانی پوست دور چشم یکجا بهبود ببخشد.
استیل تتراپپتید با سازوکارهای ایجاد ادم مقابله کرده و باعث افزایش انعطاف‌پذیری و صافی پوست می‌شود. کافئین باعث حذف مایعات و خونی می‌شود که سیاهی دور چشم را باعث می‌شوند. سیلیکون ارگانیک و ویتامین C، کار بازسازی ماتریس پوست را انجام می‌دهند.

موضوعات مرتبط: رفع تیرگی اطراف چشم ها با فیشیال

جوانسازی و ضد لک

عواملی مثل سابقه ژنتیکی، تابش نور خورشید، تغذیه نامناسب، سیگار کشیدن، مصرف الکل و کافئین، کم‌خوابی و استرس می‌تواند پیری پوست را تسریع کند. یکی از راهکارهای اصلی رفع آن تزریق مواد مغذی در زیر پوست بروش مزوتراپی است.
برای گرفتن بهترین نتیجه از مزوتراپی باید ماده مزوی معتبر و تایید شده را استفاده کنید.کوکتل مورد استفاده لمون کلینیک، یک تقویت کننده پوست بر پایه بیش از ۶۳ نوع ماده فعال است. این ترکیب منحصربه‌فرد شامل تمام مواد مغذی برای سلول‌ها و تمام مولکول‌های موجود در چرخه کربس است که برای مزوتراپی پوست استفاده می‌شود. این مواد مغذی برای تولید سلول‌های ATP (انرژی سلولی) ضروری است.
می‌توان کوکتل مزوتراپی را به شکلی تهیه کرد که باعث کاهش لکه‌های پوستی شود. لکه‌های پوستی ناشی از فعالیت سلول‌های پوستی خاصی به نام ملانوسیت‌ها هستند. برخی مواد موجود در کوکتل مزوتراپی می‌توانند فعالیت ملانوسیت‌ها را کنترل کنند. به همین خاطر می‌توان از مزوتراپی برای بهبود برخی از لکه‌های ناشی از آفتاب و ملاسما استفاده کرد.

موضوعات مرتبط: فیشیال برای کاهش لک های صورت

درمان ریزش و تقویت موی سر با مزوتراپی

ریزش مو یک چالش بی‌پایان برای اکثر افراد است. یکی از راهکارهای آن تقویت آن است که به کمک مزوتراپی مو انجام پذیر است. از مزوتراپی می‌توان به‌ عنوان عملی پیشگیرانه برای ریزش مو و روشی برای رشد مجدد مو استفاده کرد. داروهایی همراه با هورمون‌های محرک رشد مو در فولیکول‌ها برای استفاده در مزوتراپی فرموله شده‌اند و موجب می‌گردند تا میزان رشد مو و همچنین حجم مو پس از استفاده این ترکیبات در یک بازه زمانی مشخص افزایش پیدا کند.

مزوتراپی مو که با نام مزوپلاستی یا مزو مو نیز شناخته می شود، شامل تزریق مستقیم داروها به پوست سر است. مزو مو یک روش غیر تهاجمی است که بر اساس تزریقات ریز سطحی ، درست در زیر اپیدرم ، به بافتهای مورد نظر می باشد. هدف از این درمان بازگرداندن و افزایش میکروسیرکولاسیون در پوست سر، تأمین مواد مغذی، کاهش کوچک شدن فولیکول ها و تحریک رشد مو است.
انتخاب کوکتل صحیح و مناسب برای رشد مو سر با داشتن پپتیدهای مختلف مستقیم بر روی DHT اثر گذاشته مانع از کوتاه شدن چرخه رشد مو و کوچک شدن فولیکول مو می شود.

مزوتراپی برای بهبود ریزش مو سه کار مهم انجام می‌دهد:

  • بهبود خونرسانی و تحریک سلول‌های پوستی برای تولید فاکتورهای رشد و ترمیم با ایجاد آسیب‌های کوچک
  • غذارسانی به فولیکول‌های مو با تزریق ویتامین‌ها و مواد مغذی
  • رساندن داروهای ضد ریزش مو به شکل مستقیم به فولکیول‌ها

معمولاً انواعی از ریزش مو که در بالا گفتیم به خوبی به مزوتراپی جواب می‌دهند. منتها برای بهبود ریزش و رشد دوباره‌ی موها باید چند جلسه‌ی درمانی را طی کنید. بعد از آن هم بهتر است با فواصل بیشتر جلساتی داشته باشید تا اثرات مزوتراپی تثبیت شود.

لاغری موضعی

از مزوتراپی لاغری می‌توان برای از بین بردن چربی‌های موضعی و سلولیت‌های دور شکم، آب کردن چربی پهلوها، دور ران … استفاده کرد.مزوتراپی تزریق ترکیبات موثر و فعال برای شکستن چربی های بدن است. این ترکیبات شامل ویتامین ها، داروهای هومیوپاتی و عصاره گیاهان مختلف است که در مقادیر میکروسکوپی در لایه مزودرم پوست تزریق می شود. این ترکیبات چربیها را تجزیه کرده و در نهایت به صورت مواد زائد از بدن دفع می شوند.

رفع غبغب

مزوتراپی رفع غبغب یک روش غیرجراحی است که برای مقابله با سلولیت و رسوبات چربی جمع شده در ناحیه زیر چانه استفاده می شود. با مزوتراپی داروهای ذوب کننده چربی مستقیماً وارد محل هدف میشود و به طور خاص بر روی چربی موضعی یا سلولیت عمل می کند.

درمان سلولیت

گاهی از مزوتراپی به عنوان روشی برای کاهش وزن و از بین بردن چربی‌های بدن یاد می‌شوند. واقعیت این است که این روش می‌وتواند چربی‌های اضافی زیر پوست را کاهش داده و باعث سفت شدن پوست شل شود، اما نباید انتظار معجزه از آن داشته باشید.

ذخایر چربی در سلولیت و نواحی خاص مثل چانه و زیر فک به شکلی هستند که می‌توانیم با تزریق آنزیم‌های خاص تجزیه‌شان کنیم تا به مرور زمان از آن محل حذف شوند. آنزیم‌هایی که به این ذخایر چربی به صورت موضعی تزریق می‌کنیم غشای سلول‌های چربی را باز کرده و باعث آزادسازی چربی‌ها می‌شوند. چربی‌های آزاد شده توسط سیستم لنفاوی جمع‌آوری شده و دفع می‌شوند.

آیا مزوتراپی درد دارد؟

اولین سوالی که همیشه قبل از انجام مزوتزاپی پرسیده می شود. در جواب باید بگوییم خیر؛ مزوتراپی معمولاً باعث درد نمی‌شود. هم سوزن‌های دستگاه مخصوص آن (مزوگان) بسیار نازک هستند و هم در محلول تزریقی از داروهای بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. در صورتی که با سوزن مشکل داشته باشید، اجرای مزوتراپی بدون سوزن نیز ممکن است ولی در مقایسه با روش اصلی، اثرات ضعیف‌تری دارد.

مزوتراپی چند جلسه است؟

این دوم سوال متداول مراجعین است، تعداد جلسات مزوتراپی به شرایط شما و پاسخ‌دهی پوست‌تان به درمان و ناحیه مورد نظر بستگی دارد. تعداد جلسات مزوتراپی موی سر معمولاً 5 جلسه است. البته فواصل بین جلسات هم متغیر است. معمولا فاصله جلسات ابتدایی کمتر (حدودا هفتگی) و جلسات بعدی با فواصل بیشتری (حدودا ماهانه) انجام می‌شود.

تاثیر مزوتراپی، فواید و مزایای آن

این درست است که ما از مزوتراپی به عنوان تغییر در لایه میانی یاد میکینم اما مزوتراپی بر هر سه لایه پوست اثر می‌گذارد. اثرات درمانی این روش بر روپوست، لایه‌ی میانی و همچنین بافت‌های پیوندی زیرین پوست مشاهده می‌شود. همین مسئله باعث شده که کاربردهای متنوعی داشته باشد و برای درمان ریزش مو، سلولیت و موارد دیگر موثر باشد.

فواید مزوتراپی

  • تاثیر سوراخ‌های بسیار ریز ایجاد شده توسط سوزن
  • فواید مواد تزریق شده به پوست

تاثیر سوراخ‌های بسیار ریز ایجاد شده توسط سوزن

یکی از فواید مهم مزوتراپی، اثری است که ریزآسیب‌های ایجاد شده توسط سوزن‌های نازک مورد استفاده در این روش بر پوست می‌گذارند. سوزن تا عمق متوسط در پوست فرو می‌رود و آسیبی جزئی به آن وارد می‌کند. این آسیب باعث می‌شود که فرآیندهای ترمیمی پوست فعال شوند.

با فعال شدن فرآیندهای ترمیمی پوست، سلول‌های پوستی سالم، شروع به ساخت و ترشح کلاژن، فاکتورهای رشد، پروتئین‌های بین بافتی و مواد دیگر می‌کنند. رگ‌های خونی جدیدی شکل می‌گیرد و سلول‌های بنیادی به سمت نواحی آسیب دیده حرکت می‌کنند. که نتیجه آن به جوانسازی پوست و درمان آن کمک شایانی می کند.

مواد تزریق شده به پوست

برخی از موادی که به طور معمول در کوکتل‌های مزوتراپی یافت می‌شوند در زیر فهرست شده‌اند:

کوکتل مزوتراپی

  • ویتامین‌ها
    • ویتامین ب ۵: یکی از ویتامین‌های خانواده ب یا B که در تقسیم سلولی و بهبود بافت پوستی نقش مهمی ایفا می‌کند.
    • بیوتین: اثری مشابه ویتامین ب ۵ دارد. کمبود بیوتین باعث پوسته پوسته شدن و ریزش مو می‌شود. این ویتامین در تنظیم ترشح غدد چربی پوستی نیز موثر است.
    • ویتامین ث: آنتی اکسیدان مفید و یکی از موادی که تولید کلاژن را تحریک می‌کند.
    • ویتامین آ: کلاژن سازی را تحریک کرده و دارو رسانی به پوست را بهبود می‌بخشد.
  • داروها
    • اتساع دهنده عروق: داروهایی مانند بوفلومدیل که باعث افزایش خونرسانی به ناحیه‌ی تحت درمان می‌شوند. این مواد ایمن و بی‌خطر هستند.
    • بی‌حسی موضعی: داروهایی مانند لیدوکائین و پروکائین که علاوه بر بی‌حسی، اثرات ضدالتهابی نیز دارند.
    • داروهای هورمونی: این موارد بیشتر در کوکتل‌های مزوتراپی مو استفاده می‌شوند. داروهایی مثل فیناستراید یا سیپروترون استات با مهار گیرنده‌های هورمونی، اثر هورمون‌های جنسی که باعث ریزش مو می‌شوند را مهار می‌کنند.
    • کلسی تونین: یکی از هورمون‌های طبیعی بدن که باعث بهبود خونرسانی، تغذیه فولیکولی و تغذیه پوستی می‌شود.
    • داروهای مغذی: موادی مانند سیلیکون که به طور طبیعی در پوست و موی ما وجود داشته و نقش ساختمانی مهمی دارند
    • ال‌-کارنیتین: ماده‌ی تجزیه‌کننده چربی‌ها که برای درمان سلولیت استفاده می‌شود.
  • مواد معدنی: عناصری مانند مس، سلنیوم، فسفر، روی (زینک) بر سلامت و شادابی پوست و موی ما موثر هستند.
  • سایر مواد:
    • سدیم پیروات: برای بهبود حالت کدر و خسته‌ی پوست، تاثیرات ضدپیری و رفع لکه‌های پوست
    • گلیکولیک اسید: ماده‌ی سفید کننده برای بهبود اسکارها، لکه‌های تیره و ترک‌های پوستی.
    • کافئین: در محلول‌های لیپولیتیک استفاده شده و در درمان سلولیت و ریزش مو موثر است.

مزایای مزوتراپی

  • هزینه مناسب نسبت به تاثیرات درمانی
  • روشی کم‌تهاجمی و بدون جراحی
  • بدون نیاز به بیهوشی و بدون درد
  • دوره‌ی ریکاوری کوتاه و بدون نیاز به مراقبت‌های خاص بعد از درمان
  • عوارض جانبی و خطرات محدود

عوارض مزوتراپی

با توجه به این موضوع که در مزوتراپی دارو به شکل موضعی و دقیقاً در محل دچار مشکل تزریق می‌شود، عوارض جانبی نادر و محدود هستند. برخی عوارضی که تا کنون گزارش شده‌اند عبارت‌اند از:

  • واکنش آلرژیک یا حساسیت به داروها و مواد تزریق شده به پوست – حساسیت‌ها ممکن است بلافاصله یا بعد از مدتی نمایان شوند. معمولاً خفیف بوده و نادر هستند.
  • یکی از مواد استفاده شده در مزوتراپی به اسم لیستین گاهی باعث التهاب و ورم موضعی می‌شود.
  • عفونت‌های پوستی -این عارضه بیشتر ناشی از خطای کادر درمانی و گاهی به دلیل عدم رعایت مراقبت‌های بعد از درمان توسط بیمار است.
  • ظاهر شدن لکه‌های تیره یا روشن در محل تزریقات
  • کبودی و خون مردگی در محل تحت درمان
  • ایجاد زخم، اسکار یا بدشکلی در محل تحت درمان
  • التهاب بافت چربی زیرپوستی

تقریباً همه‌ی این عوارض و خطرات نادر هستند و تنها التهاب است که ممکن است در برخی از بیماران به شکل موقتی ایجاد شود. به هر حال تا امروز عوارض شدید یا آسیب به پوست در لایم لانژ رخ نداده است.

مراقبت‌های قبل و بعد از مزوتراپی

خوشبختانه مزوتراپی روشی کاملا ایمن است و شما بعد از انجام آن می‌توانید بلافاصله به کارهای روزمره مشغول شوید. اما یکسری توصیه های عمومی کلیه روش های درمانی پوست و مو را نیاز است که رعایت کنید:

  • شب قبل یا صبح روزی که قرار است به کلینیک برای برای مزوتراپی موی سر مراجعه کنید، سر خود را بشویید.
  • اگر از داروهای ضد انقعادی یا رقیق کننده خون استفاده می‌کنید، حتما به پزشک کلینیک اطلاع دهید تا در مورد مصرف آن‌ها راهنمایی‌تان کنند. چرا که چند روز قبل از جلسه‌ی درمانی نباید داروهایی مانند آسپرین و ایبوپروفن مصرف کنید.
  •  رژیم های که دارای پروتیین هستند را رعایت کنید.
  •  بعد از انجام تزریق بهتر است شلوار تنگ پوشیده نشود، زیرا باعث تجمع دارو در یک ناحیه شده و مانع پخش دارو در بدن خواهد شد و این امر موجب ایجاد درد، در ناحیه ای  که دارو تزریق شده است می گردد.
  • اگر در پوست خود برآمدگی‌هایی مشاهده کردید، احتمالاً به این معنی است که نسبت به محلول مزوتراپی حساسیت داشته‌اید. در این صورت با کلینیک تماس بگیرید.
  • تا ۲۴ ساعت از مصرف داروهای ضد التهابی (مثل آسپیرین و ایبوپروفن) و ویتامین E خودداری کنید. مصرف استامینوفن بلامانع است.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت قبل و بعد از درمان از داروهای مراقبت مو، داروهای ضد ریزش، محصولات حالت دهنده، مواد آرایشی، کراتینه و … استفاده نکنید.
  • تا ۸ ساعت بعد از مزوتراپی سر خود را نشویید و دوش نگیرید. از روز سوم می‌توانید حمام بروید. در هفته‌ی اول بیش از ۱۵ دقیقه در حمام نمانید و از آب گرم استفاده نکنید. این موارد می‌توانند باعث کبودی شوند.
  • تا دو روز بعد از جلسه‌ی درمانی ورزش نکنید. ورزش باعث تعریق و خروج محلول مزوتراپی از پوست می‌شود.
  • از ورزش های موضعی حتی در حد ماساژ بعد از انجام مزوتراپی استفاده نشود.
  •  دست کم در طی روز 6 لیوان آب بنوشید. این کار باعث دفع مواد حاصل از سوختن چربی‌ هایتان می شود.
  •  از مصرف محرک هایی مانند کافیین قبل از شروع جلسات باید خودداری کنید.

با وجود اینکه خود پزشک قادر است تا با ترکیب دارو و ویتامین ها با هم، داروی ترکیبی تزریق را تهیه نماید، اما  استفاده از ترکیب های آماده، دردسر ترکیب دارو ها را از بین می برد و هم باعث می شود آلودگی میکروبی ترکیب به حداقل برسد این امر باعث می شود از نظر سلامت و بهداشت کار برای پزشک و بیمار بهتر و ساده تر شود.

هزینه مزوتراپی چقدر است؟

هزینه مزوتراپی بسته به علت دریافت درمان، محل تحت درمان و کوکتل استفاده شده متفاوت است. عوامل موثر بر قیمت در جلسه مشاوره توسط پزشک و مشاورین کلینیک بررسی و قیمت نهایی به شما اعلام می‌شود. لازم به ذکر است به دلیل اینکه این روش جزو اقدامات زیبایی محسوب می شود، بیمه هزینه آن را متقبل نمی شود.

فهرست