لوگو لایم لانژ

تزریق ژل | کابرد، مزایا، عوارض و هزینه

کاهش حجم یکی از دلایل اصلی پیری در صورت می باشد چرا که با افزایش سن بافت‌های پوستی نازک می‌شوند و خطوط صورت که معمولاً در اطراف بینی، دهان، چشم و گونه مشاهده می‌شوند، عمیق شده و به چین و چروک‌هایی واضح تبدیل می‌شوند.

تزریق ژل یا فیلرتزریق ژل یا فیلر  می‌تواند این حجم از دست رفته را جبران و چین و چروک‌های صورت را صاف کنند. البته رفع چین و چروک‌ها فقط یکی از کاربردهای این روش درمانی است و می‌توان از آن برای تغییرات مثبت در صورت و زیباسازی از طریق افزایش حجم لب‌ها، لیفت ابرو، رفع گودی‌های صورت و موارد دیگر استفاده کرد.

تزریق ژل یا فیلر (پرکننده)

فیلرها، پرکننده‌ها یا حجم‌دهنده‌های پوستی به موادی گفته می‌شود که ساختاری مشابه ژل دارند که برای جوانسازی و رفع عوارض پیری  استفاده می‌شوند. با تزریق فیلرهای پوستی در زیر پوست می‌توان حجم از دسته رفته صورت را جبران نمود، همچنین باعث رفع چین و چروک‌ها، بهبود شکل انحناهای سطحی (کانتور) صورت و بدن می شود.

تزریق فیلرهای پوستی، بعد از تزریق بوتاکس، فراگیرترین روش جوانسازی پوست در جهان است. به دلیل هزینه‌های مناسب و عوارض بسیار کم، سالانه بیش از ۱ میلیون خانم و آقا از این روش درمانی برای جوانسازی پوست خود استفاده می‌کنند.

کاربردهای تزریق ژل

بیشتر افراد از ژل و فیلر های پوستی برای پر کردن و رفع چین و چروک‌های صورت استفاده می نمایند. چراکه تاثیر آن بر چین و چروک‌های صورت فوق‌العاده است؛ اما این روش جوانسازی کاربردهایی گسترده تری دارد. اکثر کاربردهای تزریق ژل توسط FDA (سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا) تایید شده‌اند. اما لازم است بدانید که برخی از کاربردها هنوز مورد تایید FDA قرار نگرفته‌اند؛ ولی ایمنی و تاثیر بسیار زیادی دارند. در ادامه سعی کردیم به بیشتر کاربردهای تزریق ژل برای جوانسازی پوست اشاره کنیم.

کاربردهای مورد تایید FDA

  • استفاده از ژل برای حجم‌دهی: از فیلرهای پوستی می‌توان برای برجسته کردن و افزایش حجم لب، چانه و گونه‌ها استفاده کرد. بیشتر افراد این کاربرد را با نام «پروتز» می‌شناسند.
  • رفع چین و چروک‌ها: از تزریق ژل می‌توان برای رفع چین و چروک‌هایی مانند خط پیشانی، خط اخم، خط خنده، خطوط اطراف لب و بینی استفاده کرد.
  • حجم‌دهی به صورت: یکی از ناخوشایندترین اثرات پیری پوست، کاهش حجم صورت است. این اثر را معمولاً در لب‌ها، گونه‌ها و پلک‌ها می‌بینیم. تزریق ژل یکی از موثرترین راه‌های جبران حجم از دست رفته است. از این روش می‌توان برای رفع گودی و سیاهی زیر چشم، لیفت ابرو و رفع افتادگی پوست صورت و گردن استفاده کرد.
  • جوانسازی دست‌ها: از فیلرهای پوستی علاوه بر جوانسازی صورت، می‌توان برای جوانسازی پوست بدن نیز استفاده کرد. در بین کاربردهای فیلرهای پوستی برای بدن، تنها برای جوانسازی و افزایش حجم پشت دست‌ها توسط FDA تایید شده و سایر استفاده‌ها (که پایین‌تر گفته‌ایم) هنوز تایید نشده‌اند.
  • زیبایی بینی: اصلاح فرم بینی بدون جراحی یکی از کاربردهای جالب تزریق ژل است.

کاربردهای تایید نشده توسط FDA

عدم تایید یک روش درمانی توسط سازمان FDA لزوما به معنی نامناسب بودن یا پرخطر بودن آن روش نیست. سازمان FDA برای تایید داروها و روش‌های درمانی دستورالعمل خاصی دارد که گاهی باعث عدم تایید آن‌ها می‌شود. به هر حال قوانین FDA مورد تایید پزشکان سرتاسر دنیا است و بهتر است از آن‌ها پیروی شود.

  • افزایش حجم سینه‌ها
  • افزایش حجم باسن
  • حجم‌دهی به پاها
  • تزریق ژل به درون استخوان، تاندون، رباط و عضله

قبل و بعد از تزریق ژل

مواد تشکیل دهنده فیلرهای پوستی

امروزه تعداد متنوعی از فیلرهای پوستی به تایید FDA رسیده‌اند که در لایم لانژ تنها از این محصولات استفاده می‌کنیم. فیلرهای مورد تایید FDA کمترین عوارض جانبی را داشته و طی مطالعات وسیع و بلند مدت، خطراتشان بررسی شده‌اند. حتماً پیش از تزریق ژل از تاییدیه FDA آن مطمئن شوید. توجه داشته باشید که فیلرهای مورد تایید FDA تنها توسط پزشکان متخصص پوست یا جراحان پلاستیک قابل خریداری هستند.

دو دسته بندی کلی برای فیلرهای پوستی وجود دارد. یکی براساس ماندگاری و دیگری براساس اجزای تشکیل دهنده‌ی آن‌ها. گروه‌بندی که در ادامه خواهید خواند، تلفیقی از هردو دسته‌بندی اصلی فیلرهای پوستی است.

بیشتر فیلرها اثر موقتی دارند. به دلیل این که از موادی ساخته شده‌اند که به مرور زمان توسط بدن جذب و تخریب می‌شوند. تنها یک فیلر دائم توسط سازمان FDA تایید شده است که حاوی موادی است که برای بدن قابل جذب نیستند. برخی از فیلرها علاوه بر مواد حجم دهنده، حاوی لیدوکائین هستند که به جهت کاهش درد و ناراحتی ناشی از تزریق در آن‌ها استفاده شده است.

۱. فیلرهای دائم یا غیرقابل جذب

همان طور که از اسم این ژل‌ها پیدا است، این ژل‌ها قابل تجزیه به وسیله بدن نبوده و به طور دائم در بافت باقی می‌ماند. یکی از انواع این ژل‌ها خانواده «پلی‌اکریل‌آمید» است. اکوامید از برندهای معتبر این خانواده است که به علت عوارض زیاد، هنوز موفق به دریافت FDA نشده است. ژل «پاژ» یکی دیگر از ژل‌های این خانواده است که به علت قیمت پایین و دائمی بودن، متقاضی زیادی داشت متأسفانه بعد از چند سال هنوز درگیر عوارض این ژل هستند.

در این جا لازم است نکته‌ی بسیار مهمی را در مورد تاییدیه CE یا اتحادیه اروپا به شما بگوییم. گواهی CE به معنی این است که در ساخت یک دارو، قوانین بهداشتی رعایت شده و فرآیند تولید محصول در شرکت سازنده مورد تایید است. اما گواهی CE تاییدی بر میزان اثربخشی یا عوارض جانبی یک دارو (در کوتاه مدت یا بلند مدت) نیست. در سوی دیگر تایید FDA این موارد را تضمین می‌کند.

نکته‌ی دیگر این که تزریق ژل با استفاده از فیلرهای غیرقابل جذب تنها برای چین و چروک‌های عمیق مجاز است. تزریق این فیلرها برای برطرف کردن چروک‌های سطحی در همه‌ جای دنیا ممنوع اعلام شده است.

  • پرکردن چین و چروک‌های دور لب (تنها کاربرد مورد تایید FDA)،
  • از بین بردن جای آکنه،
  • پر کردن فرورفتگی‌های ایجاد شده توسط زخم‌ها،
  • حجم‌دهی به لب‌ها،

PMMA پلی‌مری مصنوعی و زیست تخریب ناپذیر است ولی به خوبی توسط بافت‌های بدن تحمل می‌شود. وقتی شما یک ماده‌ی خارجی را به بدن تزریق می‌کنید، بدن ممکن است به آن واکنش نشان دهد. مثال بارز این مسئله را در مورد آلرژی‌های دارویی شاهد هستیم که مثلاً فرد بعد از تزریق پنی‌سیلین دچار واکنش‌های حساسیتی شدید می‌شود. پس در ساخت داروها و محصولات درمانی که قرار است وارد بدن شوند، مسئله‌ی تحمل آن‌ها توسط سلول‌های بدن اهمیت زیادی دارد. PMMA به دلیل سازگاری بسیار خوبی که با بافت‌های زیستی دارد در محصولات درمانی بسیار استفاده می‌شود که از نمونه‌های معروف آن می‌توان به سیمان استخوانی و لنزهای چشم اشاره کرد.

تنها فیلر حاوی PMMA که مورد تایید FDA بوده، محصولی به نام آرته‌فیل (ArteFill) یا بلافیل (Bellafill) است که هردو یک فیلر هستند و توسط یک شرکت ساخته می‌شوند. آرته‌فیل حاوی توپ‌های بسیار بسیار کوچک (بین ۳۰ تا ۵۰ میکرون) است که از جنس PMMA ساخته شده‌اند. به جز این، از کلاژن گاوی و همچنین داروی بی‌حسی لیدوکائین در ساخت این فیلر استفاده شده است.

عوارض این شکل از تزریق ژل شامل تورم، کبودی، قرمزی، خارش و درد خفیف در محل تزریق است که معمولاً طی ۲۴ ساعت برطرف می‌شود. در موارد نادر شاهد ایجاد بثورات پوستی، ایجاد برآمدگی و حساس شدن پوست در بلند مدت هستیم.

مسئله‌ای که در مورد تزریق ژل دائمی موجب نگرانی متقاضیان می‌شود، گلوله گلوله شدن مواد تزریقی در زیر پوست یا درون لب‌ها است. باید بدانید که این عارضه در ۵ سال بعد از تزریق ژل، تنها در ۱ درصد از بیماران دیده شده است. این مشکل در صورتی که تزریق ژل‌های دائمی به دست جراح مجرب انجام شود، مشاهده نخواهد شد.

موارد تأثیرگذار بر ماندگاری ژل‌ ها

ژل‌ها چه دائمی باشند و چه موقتی تحت تأثیر سبک زندگی، انتظارات فرد و نوع مراقبت افراد قرار خواهند گرفت. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم:

  1. انتخاب یک کلینیک معتبر که دارای پزشکان متخصص و مجرب باشد.
  2. بهترین کلینیک در این زمینه باید دارای مجوز از وزارت بهداشت بوده و همچنین از برندهای ژلی که مورد تأیید FDA هستند و بهترین مارک‌های ژل موجود در کشور استفاده کند.
  3. نحوه تزریق ژل در نواحی تحت درمان توسط پزشک
  4. میزان مراقبت فرد از مناطق تحت درمان

مزایای تزریق ژل دائمی

یکی از مزیت‌هایی که تزریق ژل‌های غیردائمی می‌تواند به دنبال داشته باشد این است که این ژل سریع‌تر توسط بدن جذب می‌شود و بعد از 8 الی 12 ماه دیگر اثری از آنها در عمق پوست و بافت‌ها باقی نمی‌ماند؛ اما ژل‌های دائمی تا 2 الی 4 سال ماندگاری دارند و باعث بروز مشکلات زیادی می‌شوند که بیمار مجبور است در طی مدت‌زمان زیادی این مشکلات را تحمل کند.

یکی از بهترین مزیت‌هایی که تزریق کردن ژل از آن برخوردار است و می‌بایست به آن اشاره کنیم مقرون به صرفه بودن این روش است. افرادی که برای افزایش حجم برخی نواحی بدن خود اقدام به استفاده از این روش می‌کنند می‌توانند هزینه‌هایی که برای انجام این تزریق صرف می‌کنند را با هزینه‌هایی که برای روش‌های دیگر ممکن است هزینه کنند مقایسه کرده و خوشان متوجه این موضوع شوند.

از جمله مزیت‌های دیگری که می‌توانیم به آنها اشاره کنیم این است که استفاده از این روش نیازی به سپری کردن دوره‌ی نقاهت بلند مدت ندارد و افراد می‌توانند به راحتی پس از تزریق کردن ژل با استراحت در مدت بسیاری کوتاه به جامعه برگشته و مشغول انجام کارهای روزمره‌ی خود شوند.

تفاوت ژل‌های دائم با ژل‌های موقت

بسیاری از بیماران تفاوت بین ژل‌های دائمی و موقت را نمی‌دانند. ژل‌های موقت از موادی ساخته شده‌اند که بدن قادر به تجزیه و جذب دوباره آنها است که بسیاری از این مواد شبیه به مولکول‌های طببیعی خود بدن انسان هستند. ژل‌های دائم از موادی تشکیل می‌شوند که بدن نمی‌تواند به سادگی آنها را دوباره جذب کند و بنابراین مجبور است مثل یک ماده بیگانه با آنها برخورد کند. با این وجود، تقاضای مردم برای تزریق ژل‌های دائم همچنان بالا است و شرکت‌های زیادی، همچنان ترکیباتی از ژل‌ها را تولید می‌کنند که بدن بتواند آنها را دیرتر جذب کند. هر چه جذب ژل بیشتر طول بکشد، ژل هم دائمی‌تر محسوب می‌شود و در نتیجه، احتمال بروز مشکلاتی مثل عفونت و غیره هم بیشتر می‌شود.

۲. فیلرهای موقت یا قابل جذب

ژل‌ها و فیلر های موقت می‌توانند بهترین گزینه برای افرادی باشند که به دنبال پر کردن نواحی خالی و فرم دهی صورت خود هستند. چرا که این مواد می‌توانند با اثرات موقت خود زیبایی پوست را افزایش داده و مشکل یا عوارض خاصی برای فرد به وجود نیاورند. درست است که میزان ماندگاری این مواد بین ۸ تا ۱۲ ماه می‌باشد و برای استفاده از تاثیر همیشگی آن باید تمدید شوند اما می‌توانند به راحتی نیز در صورت عدم رضایت بیمار یا حساسیت وی تخلیه شوند.

کلاژن

کلاژن نوعی پروتئین و یکی از اساسی‌ترین اجزای ساختاری پوست و سایر بافت‌های بدن است. کلاژن باعث قوام و سفتی پوست شده و در بافت‌های محکم‌تر مثل استخوان یا عضروف، باعث استحکام آن‌ها می‌شود. یکی از وقایع پیری پوست، تجزیه‌ی رشته‌های کلاژن است.

کلاژن مورد استفاده در تزریق ژل از منابع حیوانی (معمولاً گاوی) یا سلول‌های انسانی تهیه می‌شود. کلاژن برای تزریق در پوست بسیار ایمن است و عوارض کمی دارد. اما مشکل اصلی آن ماندگاری کم است و معمولاً بین ۳ تا ۴ ماه از بین می‌روند و کمترین ماندگاری را در میان فیلرها دارند. به همین علت از فیلرهای کلاژن خالص، کمتر استفاده می‌شود.

هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید ماده‌ای قندی (پلی‌ساکاریدی) است که در بسیاری از بافت‌های بدن مانند پوست و غضروف‌ها وجود دارد. زمانی که هیالورونیک اسید را با آب مخلوط کنیم، حجیم شده و حالت ژل مانند پیدا می‌کند. به جهت طبیعی بودن و ساختار ژلی، امروزه هیالورونیک اسید فراگیرترین و پرطرفدار‌ترین ماده‌ی استفاده شده در تزریق ژل است.

هیالورونیک اسید تزریقی معمولاً به کمک باکتری‌ها در آزمایشگاه تولید می‌شوند یا منبعی حیوانی دارند و از طیور استخراج می‌شوند. بهترین هیالورونیک اسیدها، آن‌هایی هستند که به کمک واکنش‌های شیمیایی، تغییراتی در ساختارشان ایجاد می‌شود تا اثر ماندگارتری داشته باشند. ژل‌هایی که از این ماده ساخته می‌شوند، بین ۶ تا ۱۲ ماه ماندگار هستند.

هیدروکسی آپاتیت کلسیم

هیدروکسی آپاتیت کلسیم نوعی ماده‌ی معدنی است که در استخوان و دندان‌های ما وجود دارد و در کنار کلاژن باعث استحکام آن‌ها می‌شود. این ماده برای تزریق، در یک محلول ژل مانند حل شده و سپس برای رفع چین و چروک‌های پوستی و همچنین جوانسازی پوست پشت دست استفاده می‌شود. تزریق ژل با هیدروکسی آپاتیت کلسیم ماندگاری بالایی دارد و تا ۱۸ ماه پایدار است. این ماده برای حجم‌دهی به لب‌ها مناسب نیست.

پلی لاکتیک اسید

پلی لاکتیک اسید یا PLLA نوعی پلی‌مر مصنوعی، زیست تخریب پذیر و سازگار با بافت‌های بدن است. این ماده برای ساخت بخیه‌های جذبی و همچنین پیچ‌های استخوانی استفاده می‌شود. تزریق ژل با پلی لاکتیک اسید به شکل چند تزریق در طول چند ماه انجام می‌شود. اثر این ماده به مرور زمان و معمولاً بعد از چند هفته پدیدار می‌شود و گاهی تا ۲ سال پایدار است.

بهترین برند ژل

بهترین برند ژل هیالورونیک اسید است که بیشترین سازگاری و شباهت با بافت بدن را دارد. اما برای انتخاب بهترین ژل لازم است تا فاکتورهای زیر را مورد ارزیابی قرار دهید:

  • تاییدیه وزارت بهداشت
  • تاییدیه FDA آمریکا
  • بسته بندی ژل مورد استفاده حتما دارای هولوگرام باشد.
  • از پزشک مورد نظر بخواهید بسته بندی ژل مورد استفاده در مقابل شما باز کند.
  • ژل مورد استفاده حتما هیالورونیک اسید باشد تا عوارضی برای بدن شما به همراه نداشته باشد.

در حال حاضر برندهای مطرح زیادی با فاکتورهای مطرح شده در این مقاله مطابقت دارند. این محصولات در کشورهای مختلفی تولید می شوند. شما می توانید برای اطمینان خاطر از سلامت و کیفیت برند مورد نظر، نام آن را به صورت انگلیسی در مرورگرهای جستجو سرچ کنید و اطلاعات لازم آن را بیابید.

دوران نقاهت تزریق ژل

تزریق ژل و فیلر نیاز به استراحت مطلق ندارد اما لازم است تا مراقبت هایی را جدی بگیرید تا بهترین نتیجه ممکن را از تزریق داشته باشید. این مراقبت ها بستگی به ناحیه تزریق دارد و با هم متفاوت است. اما بهترین است بعد از تزریق از انجام فعالیت های ورزشی سنگین اجتناب کنید.

کاندیدای مناسب تزریق ژل

تزریق ژل برای رفع خطوط و چین و چروک عمیق پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد و افرادی که به دنبال روش مناسبی برای رفع مشکلات پوستی خود هستند پس کاندیدای مناسب این روش درمانی نیز هستند افرادی نیز که به علت افزایش سن دچار تحلیل رفتن بافت پوست و از دست دادن حجم زیادی از بافت پوست شده اند می توانند برای جبران چربی تحلیل رفته از ژل برای درمان استفاده کنند اگر شما هم جزو کاندیدای مناسب تزریق ژل هستید و از سلامت عمومی برخوردار هستید می توانید تزریق ژل را در کلینیک بین المللی پوست و مو زیبایی سالاریه قم تحت نظر پزشک متخصص و با تجربه این کلینیک انجام دهید و از نتایج فوق‌العاده آن روی پوست لذت ببرید.

افراد منع از تزریق ژل

  • افرادی که دیابت دارند و باید انسولین مصرف کنند.
  • خانم‌های باردار و شیرده
  • مبتلایان به حساسیت‌های شدید مانند آسم
  • مصرف‌کننده‌های داروهای آسپرین و وارفارین
  • کسانی که سابقه سکته دارند.
  • کسانی که مشکل انعقاد خون دارند.
  • افرادی که اختلالات روانی دارند.
  • بیماری‌های خود ایمنی
  • افرادی که سابقه سکته دارند.
  • افرادی که به نیش زنبور حساسیت دارند.
  • و در نهایت کسانی که در یک سال پیش از تزریق است اکوتان استفاده کرده‌اند.

مراقبت های پس از تزریق ژل

  • بعد از تزریق ژل از لمس کردن و فشار آوردن به ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
  • برای کاهش کبودی و تورم می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق ژل از آرایش کردن خودداری کنید.
  • تا ۷ روز بعد از تزریق ژل از انجام فعالیت هایی که سبب تعرق بدن می‌شود خودداری کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنید و هنگام خارج شدن از خانه از کرم‌های ضد آفتاب و کلاه استفاده کنید.
  • آب و مایعات فراوان بنوشید.
  • از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز کنید.
  • تا بهبودی کامل از رفتن به سونا و استخر دوری کنید.
  • تا ۴۸ ساعت از دوش گرفتن با آب داغ و پر فشار خودداری کنید.
  • آب و مایعات فراوان بنوشید.
فهرست